Geschiedenis

Vrijwilligers
Wat doen wij?


De HCGLVD wordt helemaal draaiend gehouden door een team van rond 40 vrijwilligers. Vrijwilligers worden in overleg belast met taken en werkzaamheden die binnen hun interessegebied en competenties liggen. Er is voor elk wat wils!

Dit zijn de functiegroepen:
  • Rondleiden
  • Conserveren/onderhouden/restaureren
  • Documentatie en onderzoek
  • ICT (netwerk, beveiliging, informatievoorziening)
  • Vaak worden functies gecombineerd. Alle bestuursleden doen deze taak naast hun werk in één van deze functiegroepen.

hcglvd.nl-/plaatjes/vrijwilligers.webp

Wij zijn woensdag en donderdag van 09.00 tot 15.00 uur open en de vrijwilligers zijn meestal ook één van deze dagen aanwezig.
Naast het werk voor en aan de collectie staat saamhorigheid en collegialiteit bij ons hoog in het vaandel.
Soms zijn er werkzaamheden of is er een rondleiding buiten de openingstijden of -dagen, dus enige flexibiliteit is gevraagd..

hcglvd.nl-/plaatjes/vrijwilligers1.webpDe vrijwilligers van de HCGLVD komen onder bepaalde omstandigheden in aanmerking voor een belastingvrije vrijwilligersvergoeding (in 2023 maximaal 1900 euro), gebaseerd op de wettelijke bepalingen hierover. Deze vrijwilligersvergoeding wordt door alle vrijwilligers als schenking aan de stichting geretourneerd. Dit bedrag kan dan worden opgevoerd bij de aangifte inkomstenbelasting als gift. Omdat de HCGLVD de status van culturele ANBI heeft wordt de gift door de Belastingdienst automatisch (bij individuen) voor 125% van het bedrag afgetrokken (voor bedrijven voor 150%).
Vrijwilligers kunnen er voor kiezen een vergoeding voor reiskosten te ontvangen in plaats van de vrijwilligersvergoeding.


Vacatures
Kom erbij!


Wij hebben bijna altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers. 

hcglvd.nl-/plaatjes/vacature1.webp

Er is altijd iets nuttigs te doen, wij maken graag gebruik van jouw vaardigheden/kwaliteiten. Een militaire achtergrond of kennis van grondgebonden luchtverdediging is niet per se noodzakelijk. 

hcglvd.nl-/plaatjes/vacatures.webp

 Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar info@hcglvd.nl en wij nodigen je graag uit voor een gesprek. 

 Je kunt natuurlijk ook gewoon eens vrijblijvend langs komen en je oriënteren, gedurende de openingstijden van de HCGLVD.