Onze Historische Collectie is in verband met de COVID-19 besmetting sinds medio maart 2020 gesloten geweest voor bezoekers. We zijn blij dat we met ingang van 02 september weer geopend kunnen zijn.
 
Uiteraard voldoen wij volledig aan de door de overheid (RIVM) aangeraden maatregelen waarbij we tevens voldoen aan de eisen zoals gesteld door het Ministerie van Defensie.
 
Indien U onze collectie wilt bezoeken dient U zichzelf hiervoor van te voren aan te melden via de wijze zoals aangegeven op de pagina 'Toegang' van deze website. We kunnen helaas bezoekers die spontaan op de fiets, brommer, motor, auto of enig ander voertuig niet toelaten. Ons bezoekadres met routeplanner vindt u hier . . .
 
 
Voor bezoekers geldt het volgende:
 
1. Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
 
2. Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige reservering; zij komen op tijd of maximaal 15 minuten voor starttijd.
 
3. Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.
 
4. Volg altijd de hygiënemaatregelen.
 
5. Volg altijd de aanwijzingen van vrijwilligers van het museum.
 
6. De HCGLVD kan u te allen tijde de toegang tot de Historische Collectie weigeren en/of u opdragen de Historische Collectie te verlaten indien dit nodig geacht wordt voor de veiligheid van de vrijwilligers en andere bezoekers.

 


De Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging (HCGLVD, voorheen HVGLVD) is ontstaan door samenvoeging van de Historische Verzameling Luchtdoelartilleriematerieel (Ede) en de traditiekamer van de Groep Geleide Wapens (Luchtmachtbasis De Peel).

De collectie biedt een overzicht van de ontwikkelingsgeschiedenis van de grondgebonden luchtverdediging vanaf 1915 tot heden.

De collectie is ondergebracht in twee hallen, tevens is er een buitenexpositie. Voor de medewerkers is er een gebouw met kantoren, een vergaderzaal en een werkplaats. Bezoekers kunnen zelfstandig alles bekijken en via de multimediazuilen extra informatie krijgen over de getoonde collectiestukken.
En kinderen dan? . . . . kijkt u zelf maar!
 
Bent u (oud)luchtverdediger of geïnteresseerd in luchtverdedigingsfoto's met informatie over eenheden, materieel en infra dan is deze link misschien interessant voor u: www.grondgebondenluchtverdediging.nl 
met daaraan gekoppeld een Fotosite met meer dan 31000 foto's en informatie!
 

smiley De HC is 'rolstoelvriendelijk' en voor bezoekers die slecht ter been zijn is er een rolstoel ter beschikking.

 

Het boek over 100 jaar grondgebonden luchtverdediging "Verenigd in de lucht, daadkrachtig op de grond" is sinds 20 mei 2017 te koop bij de Stichting Korps Luchtdoelartillerie.                  Meer weten? Klik hier . . . 


De HCGLVD heeft de status van culturele ANBI.

De Stichtinggegevens kunt u raadplegen door op de link ANBI in het dropdownmenu te klikken.

 

188 bezoekers sinds 1 jan 2020 - Het bezoekersaantal sinds de hernieuwde opening op 21 oktober 2009 is: 52.531

 
 
 
   
© EMBEESOFT 14-12-2016 Joomla versie 3.9.11